Yhteispelillä sujuu!

Image not available

Uusia ystäviä!

Image not available

Meitä on monta!

Oma lehti!

Luonnon keskellä !

Kaikki ovat tervetulleita!

Matkailuautoko?

Leirillä luistaa mäki myös kesällä

Helmikauppa käy leirillä kuumana

Ruokailua odottamassa

Rukous on lintu!

Leirin hashtagi

#kipinaspark2015

Leirin järjestää

ptk logo pieni eitxt

PTK-poikien ja tyttöjen keskus
Partaharjuntie 361
76280 Partaharju
www.ptk.fi

Lataa

Leirin oma appsi:
mobikipina.jiipeenetti.fi

tai osoita alla olevaa
QR-koodia mobiililaitteesi
koodinlukulaitteella:

Näyttökuva 2015-06-06 kello 9.56.02

 

syrjinnastavapaalogo30cm

Mediatiedote 20.5.2015

PTK - poikien ja tyttöjen keskus

Mediatiedote

Vapaasti mediakäyttöön 20.5.2015

----

Kipinät sinkoilevat Partaharjulla

KIPINÄ-suurleirille tulossa 1800 osanottajaa

Noin 1800 tyttöä ja poikaa ohjaajineen odotetaan saapuvaksi heinäkuussa KIPINÄ-suurleirille Partaharjun leirikylään Pieksämäelle. 10 - 14-vuotiaille lapsille tarkoitettu telttaleiri pidetään 22. - 27.7.2015 ja tervetulleita ovat myös nuoremmatkin vanhempiensa seurassa. Joka neljäs vuosi järjestettävälle suurleirille odotetaan osanottajia kotimaisten osallistujien lisäksi myös ulkomailta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii Kipinä-suurleirin suojelijana.

Leiriohjelmaa riittää...

Leiriohjelmassa kipinät sinkoilevat tietysti nuotioilla, mutta myös ”ilmassa kipinöi”. Suurleirin tytöille ja pojille tarjoama unohtumaton telttaleirikokemus, uudet ystävät, monipuolinen tekeminen, ja kansainväliset kokemukset luovat ilmaan monenlaista kipinää ja säpinää.

Koko leiri kokoontuu yhdessä avajais- ja päätösiltanuotiolle sekä leirijumalanpalvelukseen suurelle iltanuotiopaikalle. Kuudessa kylässä kiertää monta ohjelmaryhmää, muun muassa Kipinä-suurleirin housebändiä luotsaa Sub Juniorin juontajana lapsille tutuksi tullut Pekka Laukkarinen, joka ”bändii” yhdessä Leevi Helon ja Matti Laitisen kanssa. Sirkustaituruutta opettaa Sirkuskoulu Magenta, tarinankerronnasta vastaa Kiisi Isotalo monessa eri yhteydessä. Taika-Petteri kavereineen jonglööraa ja beatboxaa ja puhallinmusiikista vastaa Partaharjun puhallinmusiikkiryhmä.

Seurakuntien työntekijät tuovat tullessaan laajan pajatarjonnan kyliinsä. Luvassa on muun muassa radioamatööritoimintaa, monet kädentaitopajat, pelit ja leikit, leirirakentelua, gospelia, ukulelen soittamista ja geokätköjä.

Medialeiri toimittaa leirilehteä joka päivä

Kipinä-medialeirissä valmistuu joka päivä 10 - 18-vuotiaat pressiklubilaisten toimittama tabloid-kokoinen Kipinä-sanomalehti aikuisten ammattilaisten avustamana. Lehti jaetaan jokaiselle leiriläiselle aamulla.

Lapset mukana päätöstenteossa

Ennen leiriä useassa seurakunnassa tehtiin lasten kanssa unelmaleirityöskentely. Työskentelyissä nousseet ideat on huomioitu leirin suunnittelussa. - Myös leirin nimi löytyi työskentelyjen tuloksena.

Suurleirin aikana lapset osallistuvat leiriä koskevaan päätöksentekoon leiriparlamenttien kokouksissa. Aikuiset kantavat vastuun päätösten toteuttamisesta.
Lasten osallisuudesta saatiin hyviä kokemuksia jo edellisillä suurleireillä.

Mikä ikä -seminaari
Leirin aikana perjantaina on Mikä ikä -seminaari. Seminaari on 2015 merkittävä kirkollisen tapaamisen foorumi. Mukana useita asiantuntijapuheenvuoroja. Esite ohessa.

Leirikylä ja järjestäjät

Leirin aikana hiippakunnat muodostavat Salvosjärven rannoille kuusi kylää. Leirialueilta löytyvät niin kiinteät keittiö- ja ruokailukatokset kuin liikuteltavat wc-tilat telttasaunoista puhumattakaan. Leirikeskuksen alueelta löytyvät myös lämminvesisuihkut ja wc:t leiriläisten käyttöön.

Suurleirin pääjärjestäjänä toimii PTK - poikien ja tyttöjen keskus yhdessä PTK:n piirien, Kirkon kasvatus ja perheasiain, hiippakuntien ja paikallisseurakuntien sekä Changemakerin, Kirkon Ulkomaanavun, Seurakuntien Lapsityön keskuksen ja Suomen Lähetysseuran kanssa.

PTK - poikien ja tyttöjen keskus on Suomen ev.lut. kirkon varhaisnuorisotyön palvelujärjestö. PTK:n jäseninä on 289 seurakuntaa tai seurakuntayhtymää ja 6 piirijärjestöä. Järjestö tuottaa materiaalia ja koulutusta varhaisnuorisotyöntekijöille. Suoraan varhaisnuoreen kohdistuvana toimintana järjestöllä on muun muassa leirit ja tyttöjen ja poikien oma jiipeenetti.fi-verkkojulkaisu, joka jatkaa jo vuonna 1938 ilmestyä alkaneen Joka Poika -lehden jalanjäljissä.

---
Lisätietoja:
ohjelmavastaava Maara Kosonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 0400 541 957
medialeiri ja some: kouluttaja Juha Kinanen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 0400 304 490
tiedotus, tiedotussihteeri Pirjo Riipinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 0400 706 280

Leirin kotisivu:
http://kipina.jiipeenetti.fi

Seuraa Facebookissa

Viserrä Twitterissä

cialis 20mg yliopiston apteekki finrusresearch.fi http://netprofile.fi/viagra.html