Yhteispelillä sujuu!

Image not available

Uusia ystäviä!

Image not available

Meitä on monta!

Oma lehti!

Luonnon keskellä !

Kaikki ovat tervetulleita!

Matkailuautoko?

Leirillä luistaa mäki myös kesällä

Helmikauppa käy leirillä kuumana

Ruokailua odottamassa

Rukous on lintu!

Leirin hashtagi

#kipinaspark2015

Leirin järjestää

ptk logo pieni eitxt

PTK-poikien ja tyttöjen keskus
Partaharjuntie 361
76280 Partaharju
www.ptk.fi

Lataa

Leirin oma appsi:
mobikipina.jiipeenetti.fi

tai osoita alla olevaa
QR-koodia mobiililaitteesi
koodinlukulaitteella:

Näyttökuva 2015-06-06 kello 9.56.02

 

syrjinnastavapaalogo30cm

MEDIATIEDOTE 25.7.2015    Vapaasti julkaistavissa

 

- Varhaisnuorisotyön suurin vahvuus ja voimavara ovat varhaisnuoret itse. Toistan: 10 - 14-vuotiaat tytöt ja pojat eivät ole seurakunnan ongelma, vaan suuri mahdollisuus. Näin kiteytti Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen Kipinä-suurleirin Mikä ikä -seminaarissa Partaharjulla, Pieksämäellä.

Tyttöjen ja poikien panostus onkin ollut käsin kosketeltavaa Kipinä-leirillä. Kuin tyhjästä nousivat leirille teltat, pyykkinarut ja omat rakennelmat, kun lapset pääsivät vauhtiin aikuisten tukiessa heitä. Päivittäin ilmestyvä leirilehti on lasten itsensä kirjoittama. Leirin päätöksiä tekevät lapsista koostuvat leiri- ja kyläparlamentit. Aikuisille suunnattuun Mikä ikä -10–14-vuotiaat seurakunnassa -seminaariinkin Oulun hiippakunnan kyläparlamentin lapset tekivät oma-aloitteisesti vierailun. He halusivat kertoa itse, mikä heille on tärkeää. Aikuiset joutuivat toteamaan, että olisi ollut viisasta kysyä asiaa lapsilta itseltään.

Tytöt ja pojat ovat sekä tekijöinä että osallistujina sunnuntaina leirin jumalanpalveluksessa. Esirukoukset on valmisteltu leirin kylissä. Lapset toteuttavat rukousten lisäksi lauluja ja evankeliumin draamana.

- On tosi mukava olla tällaisissa tehtävissä jumalanpalveluksessa, sanoo yksi rukousten valmistelija Susanna Seppänen, (13) Oulusta. Kokemus on hänelle uusi. Susannan mielestä normaalistikin lapset voisivat olla mukana tekemässä jumalanpalvelusta.

Piispa Seppo Häkkinen näkee, että mahdollisuuden lisäksi seurakunnilla on myös vastuu tämäkin ikäluokan kasvusta:

- Siksi 10–14-vuotiaiden osallisuutta seurakuntaan on tuettava ja huolehdittava mahdollisuudesta elää seurakunnan yhteydessä oman ikäisenään ja omana itsenään.

Sparkkinoita, palveluksia ja yhteisöllisyyttä

Jumalanpalveluksessa bändinä toimii Pekka Laukkarisen trio ja saarnaajana lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Kurttilan mukaan tarvitsemme elämässä toisiamme –opastajia, ohjaajia ja tienviittoja.

- Ehkä suurin viesti aikamme ihmisille, teille rakkaat lapset, teille poloiset aikuiset, onkin: yksin et ole sinä ihminen, kaiken keskellä et ole yksin. Rohkaistukaa lapset kysymään, ja erityisesti rohkaistukaa te aikuiset vastaamaan, kannustaa Kurttila.

Iltapäivällä vietetään Sparkkinoita - aineettomia vaihtomarkkinoita 1700 leiriläisen kesken. Hyvän mielen tai palvelun tuotteita ovat esimerkiksi isosten halit, kasvohieronta, nappiautoskaba, trangia-popparit, WhatsApp-kuvaus ja maitokärryajelu.

Keskiviikkona alkanut Kipinä-suurleiri päättyy maanantaina 27.7. Partaharjulla Pieksämäellä. Suurleirin pääjärjestäjänä toimii PTK - poikien ja tyttöjen keskus yhdessä PTK:n piirien, Kirkon kasvatus ja perheasiain, hiippakuntien ja paikallisseurakuntien sekä Suomen Lähetysseuran, Kirkon Ulkomaanavun, Seurakuntien Lapsityön keskuksen ja Changemakerin kanssa.

Kuvia kipina.jiipeenetti.fi/pressi/kuvapalvelu

Kuvateksti: Mukana aikuisia valistamassa olivat Saana Taivaloja, Oili Holopainen, Eemil Parkkonen, Aino Heinonen ja Aino Räsänen.

Kuva: Juha Kinanen.

Kuvateksti: Leiriparlamentin kuvauksissa piispa Seppo Häkkisen kanssa oli iloinen tunnelma.

Kuva: Eero Jokela

Kuvateksti: Susanna Seppäsen mielestä tärkein pyyntö alaleirin rukouslapussa on, että kaikkia rakastetaan.

Kuva: Katri Vappula

Lisätietoja:

- asiantuntija Katri Vappula, Kirkon kasvatus ja perheasiat, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 050 529 8061

- leirinjohtaja, toiminnanjohtaja Eero Jokela, PTK - poikien ja tyttöjen keskus, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0400 629 765

Lisätietoja netissä:

kipina.jiipeenetti.fi ja kipina.jiipeenetti.fi/pressi > kuvapalvelu

http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/sp?open&cid=Content28E3F5

Mediatiedote 21.7.2015  Vapaasti käytettävissä

 

Kipinä-suurleiri kokoaa Pieksämäen Partaharjulle 22.–27.7.2015 yli 1700 tyttöä ja poikaa ohjaajineen. Leirikylään saapuu 80 ryhmää eri puolilta Suomea. Kansainvälisyyttä leirille tuo lähes 100 ulkomaalaista vierasta. Neljän vuoden välein järjestettävä Partaharjun suurleiri on evankelis-luterilaisen kirkon varhaisnuorisotyön huipputapahtuma 10 - 14-vuotiaille.

- Kipinää ja säpinää on ilmassa, iloitsee leirinjohtaja Eero Jokela. - Lasten oma leirielämä, ilo ja ainutkertainen mahdollisuus kokea suuret iltanuotiot Partaharjulla antavat arvokkaita Kipinä-leirin muistoja loppuelämäksi, sanoo leirinjohtaja, Poikien ja tyttöjen keskuksen toiminnanjohtaja Eero Jokela. - On upeaa, että Partaharjun leirikylässä on jo 70 vuotta voitu järjestää leirejä tytöille ja pojille upean luonnon keskellä.

Ja ohjelmaa riittää...

Kipinä-leiri tarjoaa 10–14-vuotiaille leiriläisille ennen kaikkea unohtumattomia elämyksiä. Ohjelmaa toteutetaan kolmella tasolla: koko leiri yhdessä, kylissä ja omissa ryhmissä.

- Leirin ohjelmaa kannattelee Kipinä-leirille rakennettu tarinamaailma, jonka on kirjoittanut tarinankertoja Kiisi Isotalo. Tarinoihin sukelletaan jo tullessa linja-autossa, jossa kuullaan ensimmäinen tarina ja päivittäin tarina jatkuu huipentuen paluumatkalla. Leiribändinä toimii MTV Juniorilta tutuksi tullut Pekka Laukkarinen yhdessä Leevi Helon ja Matti Laitisen kanssa. Taika-Petteri tuo hahmoineen vatsastapuhumisen ja taikatemput, kertoo ohjelmavastaava, kouluttaja Maara Kosonen.

Kylissä on tarjolla monipuolista ohjelmaa muun muassa kymmenistä erilaisista askartelupajoista ukulelen soitosta BMX-pyöräilyyn. Aktiviteettien lisäksi tärkeässä roolissa ovat luonto, suvaitsevaisuus ja hengellisyys, jotka kulkevat osana leirin ohjelmaa.

Kansainvälisyyttä Kipinällä

Kipinä-leirille osallistuu kahdeksasta maasta lähes 100 ulkomaalaista, osa ystävyysseurakuntien vieraina. Kauimmaiset vieraat tulevat Kiinasta ja Japanista. Suurin, 40 hengen ryhmä saapuu Tanskan sisarjärjestöstä Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund FDF:stä ja noin 20 hengen ryhmät Venäjältä ja Unkarista.

Ainutlaatuinen leiridemokratia – lapset mukana päätöksenteossa

Päivittäin kokoontuvaan leiriparlamenttiin osallistuu jokaisesta kylästä kyläpäällikön lisäksi myös kaksi leiriläistä. Leiriparlamentti tekee Kipinä-leiriä koskevia päätöksiä kyläneuvostojen ehdotusten pohjalta. Myös kyläneuvostoissa on mukana lapsiedustus. Lasten ehdotuksia ja mielipiteitä kuunnellaan tarkasti, vastuu päätöksistä on viime kädessä kuitenkin aikuisilla.

Leiriläiset tekevät leirilehden

Medialeirin nuoret 11 - 18-vuotiaat toimittajat tekevät tabloid-sanomalehden joka päivä aikuisten toimiessa taustajoukoissa. Lehti on jaossa aamuisin jokaiselle leiriläiselle.

Leirin järjestäjät

Suurleirin pääjärjestäjänä toimii PTK - poikien ja tyttöjen keskus yhdessä PTK:n piirien, Kirkon kasvatus ja perheasiain, hiippakuntien ja paikallisseurakuntien sekä Suomen Lähetysseuran, Kirkon Ulkomaanavun, Seurakuntien Lapsityön keskuksen ja Changemakerin kanssa.

PTK - poikien ja tyttöjen keskus on Suomen ev.lut. kirkon varhaisnuorisotyön palvelujärjestö. PTK:n jäseninä on 289 seurakuntaa tai seurakuntayhtymää ja 6 piirijärjestöä. Järjestö tuottaa materiaalia ja koulutusta varhaisnuorisotyöntekijöille. Suoraan kouluikäisiin kohdistuvana toimintana järjestöllä on muun muassa leirit ja ilmainen jiipeenetti.fi-verkkolehti, joka alkoi ilmestyä vuodesta 1938 nimellä Joka Poika.

 

----

Toimittajat ovat tervetulleita vierailemaan ja tekemään juttuja leiristä teille parhaiten sopivana ajankohtana.

Lisätietoja ja kuvapalvelu:

kipina.jiipeenetti.fi/pressi

Lisätietoja:
Leirinjohtaja, PTK:n toiminnanjohtaja Eero Jokela 0400 629 765

Ohjelmavastaavat Maara Kosonen 0400 541 957 ja Markku Autio 044 7878 334
Medialeiri, some Juha Kinanen 0400 304 490
Kansainväliset asiat Suvielise Nurmi 0400 357 030
Tiedotussihteeri Pirjo Riipinen 0400 706 280

Kipinä-suurleiri on myös kansainvälinen. Lähes 90 ulkomaalaista leirivierasta ovat telttaleirillä mukana eri leirikylissä.

Suurin ryhmä, lähes 40,  tulee Tanskan sisarjärjestöstä, FDF:stä. Lähes 20 hengen ryhmät tulevat Venäjältä ja Unkarista sekä Virosta kahdeksan. Kauimmaiset vieraat tulevat Kiinasta, Japanista ja Afganistanista. Myös Alankomaat ja Ahvenanmaa ovat edustettuina. Osa ryhmistä tulee suomalaisten seurakuntien kutsumana ystävyysseurakunnista.

Tanskalaiset vieraat ovat taitavia leirirakentelijoita ja  järjestävät ainakin Niemelän kylässä rakentelupajan, jossa valmistuu muun muassa kiikku ja torni.

Kansainvälisisten vieraiden haastattelut ja lisätietoja vieraista: kouluttaja Suvielise Nurmi, PTK, suvielise.nurmi(at)ptk.fi,  0400 357 030.

 

Kipinä-suurleirin yhteydessä järjestetään Mikä ikä -seminaari perjantaina 24.7.2015 klo 13, jonne median edustajat ovat tervetulleita!

Mukana arvovaltaisia asiantuntijapuheenvuoroja, kokemuksia ja näkemyksiä 10 - 14-vuotiaista seurakunnan haasteena ja voimavarana.

 

Seminaarin ohjelma

Klo 13.00 – n. 14.30                                

  • Seminaarin avaus: piispa Jari Jolkkonen

  • Lastenpsykiatri Raisa Cacciatore: Tottelijasta kapinalliseksi, perässä kulkijasta suunnannäyttäjäksi, uskojasta kyseenalaistajaksi.

  • Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila: Seurakunta ja lapsen hyvä

  • Piispa Seppo Häkkinen: Mahdollisuus ja vastuu: 10 - 14-vuotiaat seurakunnassa.

  • Mikä ikä? 10 - 14 -vuotiaat seurakunnassa kirjan julkistaminen.

  • Musiikkia ja tunnelmia Kipinä-leiriltä

17.7.2015

Medialle

Toivotamme toimittajat lämpimästi tervetulleiksi paikan päälle Kipinä-leirille vierailulle ja jutun tekoon teille sopivana leiripäivänä!

---

Kipinä-suurleiri Partaharjulla 22. - 27.7.2015

Yli 1700 tyttöä ja poikaa ohjaajineen on tulossa Kipinä-suurleirille ensi keskiviikkona. Leiri järjestetään maankuulussa Partaharjun leirikylässä Pieksämäellä.

Kuuden päivän mittaiselle telttaleirille saapuu leiriläisiä niin kotimaasta kuin ulkomailta. Pohjoisimmat leiriläiset tulevat Keminmaalta ja Torniosta, eteläisimmät Hangosta.

Ulkomaalaisia vieraita on tulossa lähes 100, kauimmaiset vieraat Kiinasta ja Japanista. Suurin ulkomaalaisten lähes 40 hengen ryhmä tulee Tanskan sisarjärjestöstä.

Runsas ja monipuolinen ohjelma tarjoaa leiriläisille, 10 - 14-vuotiaille tytöille ja pojille, unohtumattoman leiriviikon.

Leirin pääjärjestäjänä toimii PTK - poikien ja tyttöjen keskus. Monipuolista leiriohjelmaa rakennetaan yhdessä PTK:n piirien, Kirkon kasvatus ja perheasiain, hiippakuntien ja paikallisseurakuntien sekä Suomen Lähetysseuran, Kirkon Ulkomaanavun, Seurakuntien Lapsityön Keskuksen ja Changemakerin kanssa.

----
Lisätietoja:

Päivitämme koko ajan kipina.jiipeenetti.fi -sivustoa kuvin ja jutuin ja taustatiedoin. Mediaa palvelee: kipina.jiipeenetti.fi/pressimateriaalit. Lähetämme myös lähipäivinä mediatiedotteita sekä laitamme kuvia kuvapankkiin http://kipina.jiipeenetti.fi/pressimateriaalit/kuvapankki

Medialeiri ja some: päätoimittaja, kouluttaja Juha Kinanen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0400 304 490
Tiedotussihteeri Pirjo Riipinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0400 706 280

Sivu 1 / 2

Seuraa Facebookissa

Viserrä Twitterissä

http://netprofile.fi/viagra.html cialis apteekki hinta cialis 2 5mg hinta